2021-2022 Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alım Sonuçları

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAMLARINA

2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILINDA KESİN KAYIT YAPMA HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

Değerlendirme Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

Açıklama:

• Adaylar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne şahsen (noter tasdikli vekâlet kabul edilir) başvurarak kayıtlarını yaptıracaklardır.
  • 20 Nisan 2016 tarihinde 29690 sayılı resmi gazete yayınlanan LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ'nin  35/6 maddesinde geçen "Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü gereğince Enstitümüze kesin kayıt yaptıracak adayların bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kayıtlarının bulunmaması gerekmektedir.
  • Online başvuru esnasında gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve ilgili mevzuatlara uymayan adayların programa kayıt yaptırmış olsalar bile kayıtları iptal edilerek ilişikleri kesilecektir.

KESİN KAYIT TARİHLERİ: 31 Ağustos-07 Eylül 2021

KESİN KAYIT YERİ VE ADRESİ: Adıyaman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu Enstitüler Binası  02040 Altınşehir/ADIYAMAN

İLETİŞİM: 0 416 223 38 00 (4325-4329-4330)

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER

• Kesin Kayıt Formu için TIKLAYINIZ
  • Lisans Diploması ve Not Durum Belgesinin (Transkript) aslı ile birlikte fotokopisi veya noter onaylı sureti (Yüksek Lisans Programlarına Kayıt Yapacaklar İçin)
  • Yüksek Lisans Diploması ve Not Durum Belgesinin (Transkript) aslı ile birlikte fotokopisi veya noter onaylı sureti (Doktora Programlarına Kayıt Yapacaklar İçin)
  • ALES Sonuç Belgesi
  • Yabancı Dil (YDS, ÜDS, KPDS veya eşdeğer) Sınav Belgesi
  • 6 Adet Fotoğraf (Vesikalık)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrenciler için)

Not: Kayıt yaptırmayanlardan (asil kazananlardan) kalan boş kontenjanlar 08 Eylül 2021 tarihinde Üniversitemiz web sitesinde ilan edilecektir. (http://www.adiyaman.edu.tr) Boş kalan kontenjanlara Yedek Adaylar başvurularını 08-10 Eylül 2021 tarihinde yapabileceklerdir. Yedek adayların kesin kayıtları sıralamadaki en yüksek puana göre yapılacaktır.

Not: Öğrencilerin daha önce kayıtlı olduğu lisansüstü programdan almış olduğu dersleri saydırma talebi ile ilgili Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 13/1 maddesi gereğince “Ders kaydı yapan öğrenci dönemin başından itibaren en geç 4 hafta içerisinde anabilim/anasanat dalı başkanlığına ders muafiyeti veya ders saydırma talebinde bulunabilir. Muafiyet için derslerin son üç yılda alınmış ve başarılmış olması gerekir.”