2022-2023 GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜNE YEDEKTEN KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

2022-2023 Güz Yarıyılında Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne Yedekten Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler

Yedekten Kesin Kayıt Hakkı Kazanan  Öğrenciler İçin TIKLAYINIZ

Açıklama:

• Adaylar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne şahsen (noter tasdikli vekâlet kabul edilir) başvurarak kayıtlarını yaptıracaklardır.
  • 20 Nisan 2016 tarihinde 29690 sayılı resmi gazete yayınlanan LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ'nin  35/6 maddesinde geçen "Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü gereğince Enstitümüze kesin kayıt yaptıracak adayların bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kayıtlarının bulunmaması gerekmektedir.
  • İlgili mevzuatlara uymayan adaylar programa kayıt yaptırmış olsalar bile kayıtları iptal edilerek ilişikleri kesilecektir.

KESİN KAYIT TARİHLERİ: 12 Eylül-14 Eylül 2022

KESİN KAYIT YERİ VE ADRESİ: Adıyaman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu Enstitüler Binası  02040 Altınşehir/ADIYAMAN

İLETİŞİM: 0 416 223 38 00 (4325-4329-4330)

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER

• Kesin Kayıt Formu için TIKLAYINIZ
  • Lisans Diploması ve Not Durum Belgesinin (Transkript) aslı ile birlikte fotokopisi veya noter onaylı sureti (Yüksek Lisans Programlarına Kayıt Yapacaklar İçin)
  • ALES Sonuç Belgesi
  • Yabancı Dil (YDS, ÜDS, KPDS veya eşdeğer) Sınav Belgesi
  • 6 Adet Fotoğraf (Vesikalık)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Askerlik Durum Belgesi (Erkek öğrenciler için)

Not: Öğrencilerin daha önce kayıtlı olduğu lisansüstü programdan almış olduğu dersleri saydırma talebi ile ilgili Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 13/1 maddesi gereğince “Ders kaydı yapan öğrenci dönemin başından itibaren en geç 4 hafta içerisinde anabilim/anasanat dalı başkanlığına ders muafiyeti veya ders saydırma talebinde bulunabilir. Muafiyet için derslerin son üç yılda alınmış ve başarılmış olması gerekir.”