Mevcut öğrencilerimiz ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı bahar yarıyılında af kapsamından yararlanacak olan ve bahar yarıyılı için öğrenci alım sonuçlarına ilişkin duyuru

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan Merkezli meydana gelen depremler sonrası Olağanüstü hal (OHAL) olması nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.02.2023 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında alınan karar gereği Adıyaman Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi ile eşleştirilmiştir.  Bu doğrultuda mevcut öğrencilerimize, af kapsamında enstitümüze tekrar kayıt hakkı kazanan ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında öğrenci alımlarına ilişkin açıklamalar aşağıda belirtilmiştir.

 

1- 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında ilan edilen yüksek lisans/doktora başvurularına (Uluslararası öğrenci başvuruları dahil) ait öğrenci alım sonuçları önümüzdeki süreçte ilan edilecek ve kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Akademik takvimimizde belirtilen tarihlerde kesin kayıtlarını ve kayıt yenilemelerini yapacak olup, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı itibariyle de öğrenimlerine başlayacaklardır (Akademik Takvimimiz yaz aylarında web sayfamızda yayınlanmaktadır).

 

2- Lisansüstü öğrencilerimiz bir dönem kayıt dondurma hakkına sahiptir. Öğrencilerimizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı için kayıtlarını yenilemek suretiyle kayıt dondurma işlemlerini Eğitim-Öğretimin başlamasından itibaren 3 hafta içerisinde ekteki kayıt dondurma formunu doldurarak lisansustu@adiyaman.edu.tr mail adresimize göndermesi yeterlidir (Ancak 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı için kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler kayıt dondurma hakkından faydalanamazlar).

 

3- Enstitü Yönetim kurulu ile karar alınmış olsun veya olmasın tez savunması için enstitüye müracaat ettiği halde afet nedeniyle gerçekleşmeyen tez savunmaları için ilgili danışmanca yeni bir tarih belirlenerek enstitüye bildirilmek suretiyle bahar yarılı içerisinde yüz yüze veya yönergemizdeki hususlar çerçevesinde online yapılabileceği gibi danışman talep etmesi halinde de tez savunma sınavından vazgeçilerek öğrenci tez çalışmasına devam da edebilir.

 

4- Doktora ve Tezli yüksek lisans programlarında Tez aşamasında olanlar ile tezsiz yüksek lisans programlarında proje aşamasında olan öğrencilerimiz ders kayıtlarını Adıyaman Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden, ders döneminde olan öğrencilerimiz ise özel öğrenci statüsünde Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden kayıtlarını 3 Mart 2023 tarihine kadar yapabileceklerdir. Atatürk Üniversitesi ile ilgili kayıt işlem süreçlerinde izlenecek yollar Üniversitemiz web sitesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. (https://oidb.adiyaman.edu.tr/tr/duyurular/2023/02/20/2022-2023-egitim-ogretim-yili-bahar-yariyili-egitim-ve-ders-kayitlari).  Ders döneminde olup da özel öğrenci statüsünde Atatürk Üniversitesine ders kayıtlarını yapan öğrencilerimiz seminer ve uzmanlık alan dersi hariç diğer derslerin kaydının yapacak, söz konusu seminer ve uzmanlık alan dersini ise ileriki (Tez) dönemlerinde Enstittümüz bünyesinde ve danışmanlarından alacaklardır.

 

5- 7417 Sayılı Kanunla Öğrenci Affından Yararlanmak Üzere Enstitümüze başvuran ve 28 Aralık 2022 tarihinde web sitemizde yayımlanan listede af kapsamında kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Akademik Takvimimizde belirtilen tarihlerde kesin kayıtlarını ve kayıt yenilemelerini yapacak olup; 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarılı itibari ile de öğrenimlerine kaldıkları yerden başlayacaklardır (Akademik Takvimimiz yaz aylarında web sayfamızda yayınlanmaktadır).

 

6- Afet nedeniyle tez savunmasını yapmış ancak mezuniyet işlemleri tamamlanmamış olan öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin Anabilim dalı başkanları ile irtibatta kalarak 31.03.2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.  

 

7- Harç (katkı payı) ve öğrenim ücret ödemekle yükümlü olan tüm öğrencilerimizin enstitümüze kayıtlı oldukları programa ilişkin belirtilen harç veya öğrenim ücretini ödemeleri gerekmekte olup, söz konusu ödemeleri ise 20.06.2023 tarihine kadar yapabilirler.  Bu amaçla ders kayıt aşamasındaki “Harç Ödeme Ön Şartı” zorunlu basamak olmaktan çıkarılmıştır. Harç (katkı payı) ve öğrenim ücretine tabi öğrencilerimizden 20.06.2023 tarihine kadar ödemelerini yapmayanların bahar yarıyılındaki öğrenimleri geçersiz sayılacaktır.

 

Kayıt Dondurma Formu için Tıklayınız...

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.